Ciranda dans die in een kring wordt uitgevoerd, waarin de beweging en ritmes van de zee worden uitgebeeld.

Afoxé Afro-Braziliaanse dans die verschillende orixa’s (goden) uit de Braziliaanse godsdienst candomblé uitbeeld. In deze dans zijn sterke Afrikaanse invloeden te vinden

as danças do nordeste

De lessen van Bakerê bieden veel meer dan alleen maar de Samba, de meest bekende dans uit Brazilië. In Pernambuco, de streek waar Ubiracy Santana vandaan komt, vindt je een grote verscheidenheid aan dansen, waarvan enkele hier genoemd worden.

Samba de roda swingende dans met veel nadruk op bewegingen van heupen en benen. Mannen en vrouwen dansen samen terwijl in een kring er om heen percussiemuziek gemaakt. Dit is de Samba die aan de basis ligt van alle andere Samba-varianten.

Maracatú Afro-Braziliaanse optocht die de kroning van de koning en koningin van de Congo voorstelt. Op deze foto zie je Ubiracy in traditionele kleding samen met de Braziliaanse 'megastar' Milton Nascimento.

Frevo de naam komt van het wordt ‘ferver’ (koken) en dat zegt eigenlijk al genoeg. Frevo muziek is dé favoriet op het carnaval van Recife en is afgeleid van polcas en marsmuziek; de passen stammen van capoeirabewegingen af.

ubiracy santana
contact & info
ubiracy santanaubiracy_santana.html
ubiracy santanacontact_en_info.html
contact & infosamba_en_andere_braziliaanse_dansen_in_utrecht.html
dansschool bakerê
welke dansen?lessen_en_workshops.html
lessen & workshopsoptredens.html